Változások a bevásárló közösségben

Változások a bevásárlóközösségben

egy fenntarthatóbb Szatyorért

Az ünnepek előtt leültünk és beszélgettünk arról, honnan indult a Szatyor és hogyan változott az évek során. A közelmúlt sikereiről, mint az átalakuló, közösségi alapon működő Noha átvevőpontról és a kiszolgálás nehézségekről is. Elköteleződtünk néhány változás mellett, hogy ahogyan 12 éve, úgy idén is a szezonális, helyi, kíméletesen termesztett élelmiszerek alternatív vásárlását tegyük neked lehetővé, erősítve a közvetlen termelő-vásárló kapcsolatot. Még gördülékenyebben. Lássuk őket!

A rendelések összekészítése visszaköltözik a Gyulai Pál utcai Szatyorboltba, ami lehetőséget ad arra is, hogy termelőink többségével személyesen is tudsz találkozni, beszélgetni kérdezni. A MIni PIac régi szatyrosoknak nem ismeretlen, a piac előnyeit mini verzióban szeretnénk visszahozni, a termelőkhöz való közvetlen kapcsolódást, a kóstolást, a válogatás örömét szeretnénk a szatyros vásárláshoz mellett lehetővé tenni. A héten Gál Andi vár húskínálatával.

A Gyulai Pál utcában hosszabb lesz az idő a rendelések átvételére, bízunk benne, hogy így csökkennek a kényelmetlen torlódások. A rendelések leadásakor megadtunk 2 idősávot: 12-16 óráig és 16-20 óráig. Ez nekünk segít abban, hogy jobban elő tudjunk készülni. Ha mégsem tudsz abban az időpontban érkezni, nem probléma, de ha a többség a jelzett órákban veszi át a rendelését, gördülékenyebb lesz a délután.

Erősítve a vásárlás közösségi jellegét, a hely kialakításával nagyobb teret adunk annak, hogy ha kedved van, te magad is részese légy a rendelésed összepakolásának.

A fenntarthatóbb, nulla negatív környezeti hatást gyakorló szállítás megvalósítása érdekében elköteleződünk a bringás szállítás mellett. Ez egyúttal azt is jelenti viszont, hogy kisebb területre tudunk házhoz szállítani. A kiszállítás egységes ára 990 Ft lesz. A rendelés leadásakor irányítószám alapján látod, hogy mely területre szállítiunk (tágabb értelemben vett belváros és Zugló, illetve emelkedőmentes budai területek). Zoli és Dani száguldó bringásfutáraink fogják elröpíteni nektek a szatyor rendeléseket.
Mivel nem találtunk közösen megoldást, a Szilágyi Erzsébet fasori átvevőpontunkra egyenlőre nem fogunk tudni szállítani. Ha itt vásároltál, bízunk benne, hogy találkozunk egy másik átvevőpontunkon.

A kedd déli rendelési határidőt szigorúbban vagyunk kénytelen venni, a termelők felé a rendeléseket ezután már nem tudjuk változtatni. Találsz majd plusz zöldséget, gyümölcsöt a boltban, de elfogyhat mire érkezel, így arra bíztatunk, hogy adj le rendelést, hogy kiszámíthatóbb legyen nekünk, a termelőnek is és ezáltal kevesebb élelmiszerhulladék keletkezik!

A kisszatyor ára 4 év után 3950 Ft-ra változik, mert szeretnénk színesebb és változatos finomságokkal megtölteni, hogy egy 2 fős család heti zöldség mennyiségét valóban fedezni tudja. Ha nagyobb mennyiségre van szükséged, nyugodtan rendelj mellé más zöldségeket, gyümölcsöket. A nagyszatyrot minimális érdeklődésre való tekintettel felfüggesztjük.

Szeretnénk erősíteni a csomagolásmentes mivoltunkat is. Azzal, hogy  a rendeléseket újra a Szatyorboltban készítjük össze, a kimérős, csomagolásmentes termékek választéka hétről hétre nagyobb lesz. Az újdonságokról elsőkézből a heti hírlevélből értesülhetsz!

Ezek a változások egy környezetileg és pénzügyileg is fenntarthatóbb Szatyorért és közösségibb és minőségibb vásárlási élményért születtek. Minden változás új helyzeteket, kihívásokat hoz, így türelmedet és segtíségedet kérjük míg belerázódunk.