Utazás a fogyasztás körül – Science Café a Szatyorban

Fogyasztásunk sok mindent elárul aktuális gondolkodásunkról: venni vagy nem venni nem lehet bárhogy. Sőt, bármit veszünk vagy nem veszünk, visszahat gondolkodásunkra.

Fenntartható turistáskodásra indulunk havonta egy alkalommal a fogyasztás témájában, tudományosan közelítve és saját tapasztalatainkat is megvitatva. Túravezetőnk Birtalan Ilona Liliána (Lili), aki a fogyasztás és a pszichés jóllét kapcsolatának kutatója.

Lili közgazdász és pszichológus, multidiszciplinárisan gondolkodik. Doktori tanulmányait az ELTE PPK Pszichológiai Doktori Iskolájában folytatta a fogyasztás és pszichés jóllét témájában, doktorjelölt. A közösségi mezőgazdálkodás számos formájában részt vesz, és ez hatással van szemléletmódjára. Alapvetően kvalitatív módszertannal dolgozik, hogy személyesen is jelen lehessen az általa vizsgált terepeken.

A Science Café műfaja a tudományos eredmények és a mindennapok történéseinek, megéléseinek találkozására biztosít teret. A közös két órában alkalmanként egy-egy téma tudományos újdonságait, érdekes kutatási eredményeit járjuk körül viszonylag kötetlen formában. Kérdezni és közösen gondolkodni ér!

Első alkalommal arról beszélgetünk, hogy mit takar az egészség fogalma, mit tud ehhez hozzáadni helyi élelmiszerkörnyezet, és mely pontokon válunk saját egészségünk alakítóivá e környezetekben.

A beszélgetésekre havonta 1 alkalommal, hétfőnként kerül sor. Első alkalommal február 18-án, hétfőn, 6-tól 8-ig várunk a Szatyorboltban. A részvételért adományt fogadunk el és regisztrációhoz kötött a zoldszatyor@gmail.com címen.