RÓLUNK

Csak a szomszéd fűje lehet zöldebb? A környezettudatosság városban is megélhető. Várunk a kerítés túloldalán!

ÍGY INDULTUNK EL

9 évvel ezelőtt, amikor a háztáji forradalom még hírből sem volt ismert, néhány barát Budapest közelében fenntartható, emberléptékű gazdaságokat keresett, hogy egészséges, megbízható forrásból származó élelmiszert vásároljon. Ebből a folyamatosan bővülő és mélyülő kapcsolatból nőtte ki magát a Szatyor Bevásárló Közösség, a Szatyor Egyesület és a Szatyorbolt.

ERRE TARTUNK

Hiszünk abban, hogy a szomszédtól látott jó példa ragadós és közösségben megélve szokásunkká válhat. Mi így képzeljük el a környezettudatos élet hódítását. Közösségi élményeket teremtünk, hogy együtt inspirálódjunk, tapasztaljunk, tanuljunk a mindennapok zöld életmódjáról.

KIÁLLUNK AZ ÉRTÉKEINKÉRT

Ma, amikor a termelői piacozás országszerte hódít, mi továbbra is azon dolgozunk, hogy a “háztáji”, a “bio”, az “egészséges”, a “csomagolásmentes” szavak dzsungelében hitelesen képviseljük a tudatos vásárlást, a környezettudatos életet és a bizalmon alapuló termelő-vásárlói együttműködést.

AZ ÖKO LÁBNYOM NYOMÁBAN

Szeretjük a helyi, szezonális alapanyagból készült finom ételeket. Ezt a szenvedélyt és nyitottságot osztjuk meg a közösségi konyhánkban, gondosan beszerzett, kíméletesen termesztett alapanyagokból főzve, megismerve azokat az arcokat és történeteket, akik azt megtermelték. Megértve, hogy választásainknak milyen hatása van a környezetünkre és közösségeinkre. Akár egy filmklub beszélgetésen, termelői látogatáson, vagy szakmai műhelymunkák alkalmával.

OLVASS RÓLA TÖBBET

KÉT LÁBBAL ÁLLUNK A FÖLDÖN

A Szatyor Egyesületben közösségi programokon mutatjuk meg, mit jelent a fenntartható városi élet, hogyan válhat bárki környezettudatos vásárlóvá. A Szatyorbolt pedig azért született 4 éve, hogy még több ember vásárolhasson elérhető áron egészséges, kíméletesen módon termelt élelmiszert. A hét 6 napján, inspiráló környezetben, tudatosan csomagolva.

Book now for cooking experience