ÖNKÉNTESSÉG A SZATYORBAN

Egy fontos ügyhöz többféleképpen lehet hozzájárulni. Az egyik legélvezetesebb, energiát és közösségi élményt adó formája az önkéntesség, amivel új ismereteket, barátokat szerezhetünk. A Szatyorban fontosnak tartjuk az önkéntességet. Azt, hogy teret, lehetőséget teremtsünk mindazoknak, akik az ügyünkhöz, a fenntartható, környezettudatos lét szemléletének megéléséhez és megosztásához hozzá szeretnének járulni. Több önkéntes formát, lehetőséget kínálunk, nézz körül, hogy neked melyik a legszimpatikusabb!

HELYI ÖNKÉNTESEK

Havi pár órában segítik egyesületünk munkáját az operatív, rendszeres feladatoktól kezdve az alkalomszerű, szakmai munkába való bekapcsolódáson át. Az együttműködés alapja a mindenki számára hasznos és hatékony feladatok közös feltérképezése egy beszélgetés alkalmával. Az igényeket és lehetőségeket figyelembe véve közösen alakítjuk ki az önkéntes tevékenység részleteit. Örömmel fogadunk egyéni középiskolai közösségi szolgálat keretében önkéntes tevékenységet kereső fiatalokat is. Kérdésed van? Jelentkeznél? Szívesen válaszolunk a zoldszatyor@gmail.com címre küldött megkeresésekre.

NEMZETKÖZI ÖNKÉNTESSÉG

Az Európai Unió legalább olyan fontosnak tartja az önkéntes tevékenységet mint mi, és komolyan támogatja a fiatal (18-30) korosztály mobilitását elsősorban az interkulturális tanulás és tapasztalat, illetve a munkaerőpiaci versenyképesség növelése érdekében. Az Európai Ifjúsági Szolgálat (rövidítve EVS) egy olyan nemzetközi program, amelyben fiatalok civil szervezeteknél végeznek önkéntes tevékenységet 2-12 hónapon át. A Szatyor Egyesületben idestova 5 éve fogadunk önkénteseket különböző európai országból és küldünk magyar fiatalokat európai civil szervezetekhez. Te is szeretnél részt venni és külföldön kipróbálni magad önkéntesként? Írj nekünk az evsszatyor@gmail.com címre és szívesen válaszolunk kérdéseidre.

CSATLAKOZZ!

Aktuális önkéntes lehetőségek és izgalmas élménybeszámolók jelenlegi és korábbi önkénteseinktől