Csudapest, én téged választalak!

Miért pont Magyarország? Miért pont Budapest? Tették fel többen a kérdést az ismerőseim, hisz egy erdélyi fiatal számára egy távolabbi ország sokkal egzotikusabbnak tűnhet.

Bevetésen Nunoval, a portugál önkéntessel.

Én mégis úgy gondoltam, hogy számtalan meglepetést tartogat majd nekem a magyar főváros és a későbbiekben más országokban is lesz lehetőségem kipróbálni magam önkéntesként.

Kilátás a Tömő utcai EVS-es lakásunkból.

Mivel lassan közeledtem az Európai Önkéntes Szolgálat keretén belüli korhatárhoz, így gyorsan döntöttem az ideutazásomról.

A hétről hétre változó csupa finomságokat tartalmazó Kisszatyor tartalma.

Helyi kenyér, alma, spárga. Nem mindegy, hogy mi kerül a budapestiek asztalára.

Egész pontosan árpilisban érkeztem ebbe a csodaszép épületekkel tele városba. A Keleti Pályaudvarnál Martina, az olasz önkéntes lány várt rám, akire itttartózkodása alatt nem hivatalos mentoromként tekintettem. A Szatyor Egyesület közössége egy nagyon segítőkész kis zöld, kreatív, fiatalos közösség, ez pedig nagyban hozzájárult ahhoz, hogy megszokjam az új környezetem.

Szimplán zöld. Budapest legismertebb romkocsmája, a Szimpla mindig tartogat számodra inspirációt, ha újrahasznosított berendezésről van szó.

A felkészítő tréningen, ami segít eligazodni a frissen érkezett önkénteseknek az EVS világában családias hangulat alakult ki. Szuper embereket ismerhettem meg 1 hét alatt. Francia, lengyel, szlovák, spanyol, grúz, német, máltai, török önkéntesekkel volt lehetőségem találkozni, akikkel folyamatosan kerestük a későbbiekben az alkalmat a találkozásra. Kihívások? Akadnak bőven. Már 2-3 hónap elteltével is érzem magamon a változást. Sok számomra az új információ és sok új impulzus ért. Ebben a környezetben napi szinten rá vagyok utalva, hogy angolul beszéljek, aminek végtelenül örülök. A tériszonyom leküzdéséhez nagyba hozzájárul, hogy a 11-en lakom. A Citadellára való kilátás, mindenért kárpótol.

27. Zöld szervezetek országos találkozója.

Légy üdvözölve a 11-en!

Az eddigiek során volt alkalmam betekintést nyerni a Szatyorbolt és Szatyor Egyesület működésébe, privát blogot vezetni az otthoniaknak az itt tanultakról, különböző workshopokon részt venni, közösségi kertészkedni, fenntartható életmóddal kapcsolatos könyveket olvasgatni, megismerkedni környezetbarát életmód iránt érdeklődő külföldiekkel, finomságokat készíteni helyi termelők terméseiből.

Palánta ültető workshop.

A munka mellett, mókára is bőven jutott idő.

A Kontroll megnézése kihagyhatatlan. Külföldi önkéntesek számára angol felirattal is megtekinthető.

Most indult legújabb projektem, a delicious budapest gasztroblog, ahol hétről hétre újabb recepteket olvashattok szatyorboltos összetevőkből. Ha kíváncsi vagy mi sül ki belőle, kövesd a Szatyorbolt oldalát!