Clipper Notesz sulikezdésre

Ti már készülődtök, hangolódtok a suli kezdésre? Mibe csomagoljátok a füzeteket? Miből vesztek újat és mit használtok tovább? Mit örökítenek a nagyobb tesók a kisebbekre? Nem kell mindenből eldobni a régit és újat választani! Sőt! A nyár utolsó napjaiban szuper közös elfoglaltság lehet egy klassz jegyzetfüzetet készíteni együtt a háztartásban fellelhető anyagokból. Biztosan te is kaptál már olyan csokit, teát, bonbont, aminek a papírját eltetted, mert annyira tetszett. Ez történt Tündével is, aki a Clipper teák gyönyörű dobozát egy jó ideje nem dobja el, hanem a barátainak készít belőle jegyzetfüzetet, így adva új életet a színes kartonoknak és kedves ajándékot a szeretteinek. Lássuk, hogy készülnek a noteszek!

A következőkre lesz szükséged:
– olló, snitzer
– vonalzó
– keményebb papír a borítónak
– akármilyen írólapnak való papír
– tű (hímzőtű jól működik)
– hímzőfonal
– hobbylakk, ecset a borító festéshez

1 lépés: borító

Formára vágod a Clipper tea dobozát. Ha szeretnéd, mögé vághatsz egy ugyanakkora kartonpapírt (keményebb papírt) hogy tartósabb legyen a borító és összeragasztod papírragasztó stifttel. Tipp: az oldalából még könyvjelzőt is csinálhatsz és a borítót hobbylakkal bevonhatod.

2 lépés: papírvágás

Most a könyv belsejébe papírlapokat vágunk. Ez akármilyen papír lehet: régi kockás füzettől kezdve csomipapír és írólap is jöhet! Ahogy látjátok a borító kétszeres mérete egy ív és abból 4 db-ot teszel egybe. Ilyen 4 darabos csomagból pedig 8-10 darab szokott egy könyvbe férni (ez függ a papírok vastagságától, amit beleraksz).

3. lépés: lyukasztás

Most lyukakat kell varázsolnunk a borítóra és az ív papírokra.

Ennél a méretnél 4 ponton szoktam varrni, ám ennél választhatsz többet és kevesebbet is, és különböző öltés típusokkal akár lehet izgalmas formákat is belevarrni. 1,5-1,5cm szoktam az oldalaktól tartani, de ez változtathatod.
Példák itt.

4. lépés: varrás

Az alsó borítóval kezdjük a varrást. Fontos, hogy mindig az ív belsejéből hozod a tűt és akkor nem veszhetsz el. Vagyis az első ív oldalán lévő lyukból kezded a varrást és haladsz a másik oldal fele.

Minden alkalommal hurkolsz egyet a tűvel a fonal körül.

Ha végeztél az első ívvel akkor a negyedik lyukba már a második ívbe hurkolsz.

És így folytatod a többi ívvel egészen a borítóig.

A kész könyvecske:

Ha kedvet kaptál hozzá, jó munkát, örülünk ha megosztod velünk az eredményt. Ha elakadnál, itt egy videó a varrásról.