Becsengettek – Szatyor órarend
A nyári szünet után tele vagyunk ötletekkel, ez egy izgalmas időszaka az évnek amikor megtervezzük, milyen új gondolatokba, praktikákba vezetünk be benneteket. Elkezdünk beszélgetni, ötletelni azokkal a régi-új arcokkal akikkel osztozunk a fenntartható városi élet vízióján.
Idén ősszel a foglalkozásokat az inspirálta, hogyan tudunk felelős, környezettudatos, egyszerűsítő, mértéktartó döntéseket hozni és velük harmonikusabban élni. Mert döntést hozunk vagy százat naponta… Jót is rosszat is, a mértéken és a jó és rossz arányon van a hangsúly. A foglalkozások között lesz olyan, ami az elmét mozgatja meg és bízunk benne, hogy változásokat indít be a szokásaidban. Hűen a Szatyor kétkeziségéhez szerveztünk olyan programokat is, ahol a kezedet is bepiszkolhatod és az érzékeidet is megtornáztathatod.
Idén újítás, hogy az azonos típusú foglalkozásokat a hónap azonos napjára időzítettük, hogy tervezni tudj velünk. És ha már érkezel, érkezz egy órával korábban, és kávézz, teázz, sütizz nálunk és akár vásárolj is tudatosan a Szatyorbolt tartós termékeiből.
Tudatos, mértéktartó, kiegyensúlyozott őszt kívánunk neked és most következzenek a programok, amikkel ebben leszünk a segítségedre.
Mi már sokat tanultunk róla a gyakorlatban is és képeztük is magunkat hogy miért jó az amit csinálunk, hol jelentkezik tevékenységünk környezeti és társadalmi haszna. Ugyanilyen izgalmas téma hogy egyéni szinten mi a haszna az átgondolt, tudatos fogyasztásnak. Mert fogyasztásunk sok mindent elárul aktuális gondolkodásunkról: venni vagy nem venni nem lehet bárhogy. Sőt, bármit veszünk vagy nem veszünk, visszahat gondolkodásunkra.
Birtalan Lilivel novembertől minden hónap első hétfőjén indulunk fenntartható turistáskodásra a fogyasztás témájában, tudományosan közelítve és saját tapasztalatainkat is megvitatva. Beszélgetünk a fogyasztás és a pszichés jóllét kapcsolatáról, az alternatív forrású élelmiszerek előnyeiről, kísérletet teszünk arra, hogy meghatározzuk mi a helyi élelmiszer, szó esik az akaraterő, a kitartás és egyéb, a jó fogyasztási döntések ellen ható tényezőkről. A Science Cafe módszertanával, tudományos kutatásokból szemezve.
A beszélgetésekért adományt fogadunk el és regisztrációhoz kötöttek a lilib@gmail.com címen.



Hogyan lehet növényi alapanyagokból, gluténmentesen egészségesen, táplálóan és változatosan és egyszerűen étkezni? Ezt mutatja meg a Gabonakonyha főzőtanfolyam sorozat lépésről-lépésre. Egyszerű, a hétköznapokban könnyen és jól használható, ételeket készít veletek Deák Albert hazai alapanyagokból, megmutatva a gabonafélék sokszínűségét, felhasználásuk sokoldalúságát. Ételérzékenyeknek, emésztési gondokkal és betegséggel küzdőknek kiemelten ajánljuk a sorozatot. Az őszi foglalkozások sorrendben: kenyérsütés, erjesztett hüvelyesek, hajdina és az ünnepek előtt kovászolt kelt tészták.
A foglalkozásokat minden hónap utolsó szombatján tartjuk reggel 8-tól délután 4-ig, áruk 10 000 Ft, regisztrálni a herbalbi@gmail.com címen tudsz.
Thanks, Juli! Hope you enjoy!https://www.vetbizresourcecenter.com/