Adó 1% környezettudatosan? A tudatosság legyen mindenkié!

Idén először fogadjuk a Szatyor Egyesületben a személyi jövedelemadó 1%-át.

Ha fontos neked, hogy környezettudatos ügyet támogass és keresed a felajánlásod helyét, olvasd el, mire fordítanánk. 2 projektet tervezünk az adótok 1%-ából.

1. Hogyan segíthetnél hátrányos helyzetű anyáknak? Pénztárca-és környezettudatos közösségi élményekkel.
  2. Van élet a saját bevásárló közösségemen túl? Igen, ha a bevásárló közösségek összefognak.

Ingyenes közösségi foglalkozásokat szervezünk

Oda fordulunk, ahol elkél a segítség!

A környezet-és pénztárca tudatos háztartási tippek azokban a családokban segítenek a legtöbbet, ahol az anyagi lehetőségek korlátozottak.

Néhány éve egy egyhetes, bentlakásos táborban már megvalósítottuk, most a Szatyorboltba tervezett közösségi alkalmakon újabb emberekkel osztanánk meg a tudásunkat főzésről, alapanyagokról, háztartási technikákról. Azért, hogy az anyák egészségesebben, tudatosabban tudják családjukat segíteni, és hogy közösségi élményben legyen részük.

Országos bevásárló közösség hálózatot szervezünk

De mire jó az országos összefogás?

A bevásárló közösségek a helyi termelőket és vásárlókat kapcsolják össze és a szezonális, helyi, gondosan termesztett és tudatosan csomagolt áruk cseréjét biztosítják. Ahogy bármely más szakmának, a már működő bevásárló közösségeknek és az alakuló újaknak is segít, ha összefognak:

• mert így több olyan termelő megélhetését biztosítjuk, akikkel nem csak hiszünk, hanem teszünk is a környezettudatos, fenntartható termelésért és fogyasztásért,
  • mert ha ezekért az értékekért közösen állunk ki, a vásárlók is könnyebben tájékozódnak,
  • mert egy közös szakmai fórumon a bevásárló közösségek tapasztalatot cserélhetnek,
  • mert az új alapítóknak bátorságot ad hasonló közösségek és önkéntesek támogatása,
  • mert ha többen vagyunk, a helyi és országos döntéshozatalban is közösen tudjuk képviselni az érdekeinket.

Ha a projektjeinket támogatod, segítesz, hogy még több embernek legyen része a tudatos vásárlásban!

Egyesületünk adószáma: 18204632-1-42